Marjolein van Alfen

coaching

Marjolein van Alfen organiseert initiatieven om met creatieve makers een verhaal in beeld te brengen voor bedrijven of gebieden. Samen met andere Maker van Merwede Nynke van Spiegel werkt ze als conceptuele verhalenverteller. Nynke en Marjolein worden gevraagd door organisaties, bedrijven, gebieden of merken om hun rode draad op te graven en in beeld te brengen.

Marjolein was een aantal jaar artistiek leider van Vechtclub XL en zo betrokken bij de oprichting van het collectief dat het Ondernemersfonds in Merwede, Transwijk en omgeving beheert. Vanaf januari 2020 is ze aangesteld als gebiedsregisseur en zet ze zich in om projecten te stimuleren en waar nodig te initiëren, aanvragen te begeleiden en het netwerk in de wijk te versterken.

Voorbeelden van projecten die Marjolein heeft opgezet zijn:

  • Inkoopbeurs de Ontwerpsalon die 3 jaar in de Vechtclub werd georganiseerd. Tijdens deze inkoopbeurs konden beginnende ontwerpers worden klaargestoomd om zich te presenteren aan de winkels en publiek. Door de Ontwerpsalon werd Marjolein aangesteld als artistiek leider bij Vechtclub XL en vanaf dat moment verantwoordelijk voor de programmering. Zoals Winterwinkelen, het Midzomerfestival en een cursusprogramma op het gebied van creatief ondernemen. Altijd in nauwe samenwerking met Renske Versluis.
  • Een opvallend project is een streetart project opgezet voor de muziekschool in Lombok met een Braziliaans/Franse streetartist samen met een Utrechtse streetartist Munir de Vries en scholieren om de bewoners en voorbijgangers te laten zien dat er heel veel muziek en kunst in hun wijk gemaakt wordt.
  • Vorig jaar heeft ze samen met een filmteam een documentaire gemaakt over de rol van atelierorganisaties en waarom er ruimte moet zijn om kunst te kunnen maken.

Alsof dat nog niet genoeg is is ze ook partner in creatief cursuscentrum Urlaub waar ze de cursus Kickstart creatief ondernemen geeft en zo al vele startende ondernemers heeft helpen de stap te maken om ondernemer te worden.

No items found.