de Broedplaatsen

Zes creatieve broedplaatsen met een grote hoeveelheid makers.

Karma Kebab

Karma Kebab is als een gigantische speeltuin van maar liefst 400 m2, met een bar die 150 m2 beslaat. Ontdek de opwinding van botsauto's, laat je betoveren door de beats van de dj-booth, en ervaar de nostalgie van een ouderwetse automatiek. En laten we natuurlijk niet vergeten te vermelden dat we overvloedig voorzien zijn van Karma Kebab's heerlijke duurzame kebabs, gemaakt van smaakvolle knolselderij.

Beton T

Beton-T is het experimentele stadsplein van Utrecht. Een tijdelijk project dat ongebruikt gebied omtovert tot een plek waar cultuur, beweging, educatie, groen, ontspanning en verwondering naast elkaar kunnen leven. Ontstaan uit een behoefte aan ruimte in een snel veranderende stad.

Concreet is Beton-T een betonnen plaat van 3600 m2 pal naast Vechtclub XL, waar mensen en partijen uit de stad de vrijheid krijgen om een eigen, wild variërend programma te organiseren. Van boulderen tussen de bomen tot multidisciplinaire optredens, exposities, filmvoorstellingen in de buitenlucht en van concerten tot een biertje aan de bar.

De Createur

De Createur is een bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve ondernemers met werkplekken, werkruimtes, ateliers en gezamenlijke hout- en metaalwerkplaatsen.

We zijn een vereniging en huisvesten een hechte groep van ongeveer 20 creatieve ondernemers, die in elkaar investeren, van elkaar leren en met elkaar samenwerken.

De Alchemist

De Alchemist richt zich op sociaal ondernemerschap en innovatie in het publiek domein.

Kanaal30

Kanaal30 is een broedplaats waar zo’n 40 creatieve en sociaal bewogen ondernemers een vaste werkplek of atelier hebben in een voormalige drukkerij. Het is een inspirerende ontmoetingsplek voor stadsgenoten, creatieve ondernemers en het bedrijfsleven. Café Keet vormt het laagdrempelige en kloppende horecahart waar je kunt genieten van een kop koffie, lunch en borrel. Je kunt shoppen in de winkel met unieke en lokaal gemaakte designproducten. Er worden diverse creatieve en culturele activiteiten georganiseerd zoals (jeugd)theater, muzieklessen, livemuziek, cursussen en workshops keramiek. Binnen Kanaal30 zijn diverse stijlvolle ruimtes te huur voor vergaderingen en (bedrijfsmatige) bijeenkomsten. Deze worden in de huidige coronatijd ook regelmatig ingezet als livestreamlocatie.

Vechtclub XL

Vechtclub XL is een broedplaats voor creatieve professionals sinds 2012 gevestigd op het voormalige OPG-complex in Utrecht. Met meer dan vijftig vaste studio’s en werkplaatsen, vergaderruimtes, brewpub De Kromme Haring, allday-breakfast bar Froh, koffiebranderij Nordkapp en restaurant De Klub, is Vechtclub XL een plek van betekenis voor creatief ondernemerschap in Utrecht.

De huurders worden zorgvuldig geselecteerd op basis van ondernemerschap, innovatie, creativiteit en de motivatie om onderling samen te werken. Onze huurders vullen elkaar aan en benutten elkaars talenten. Door deze selectie is Vechtclub XL pionier op het gebied van professionele broedplaatsen in Utrecht. De broedplaats werd door middel van crowdfunding opgezet. Tijdens de oprichting werden 800 deuren uit lokale renovatieflats hergebruikt, deze dienen als tussenwanden.